Suriname voor 50-plussers

Suriname voor 50-plussers 9

Een verrassend onderkomen in Suriname.

Feit is dat senioren in Nederland én meer geld hebben dan vroeger én vaker op reis gaan. Voor velen van hen staan ook verre bestemmingen op de lijst. Nederlands praten in de tropen, een duik nemen in de koloniale geschiedenis of uitstapjes maken naar het ongerepte Amazonewoud… Wie naar Suriname reist beleeft het allemaal – en meer. Bezoekers van de 50plus Beurs van 11 tot en met 15 september in Utrecht krijgen een sfeervol voorproefje van deze bestemming. Op de Suriname-stand informeren lokale hotels, touroperators en resorts over de mogelijkheden. Ook Stichting Toerisme Suriname is aanwezig om algemene informatie over de bestemming te geven. De stand is te vinden in Hal 8 op het Caribbean Paviljoen, standnummer 8D025. Wat kan de bezoeker daar verwachten?

Nature Resort Kabalebo
In het westen van het Surinaamse Amazonewoud, ver weg van de bewoonde wereld, ligt Nature Resort Kabalebo. In deze omgeving hebben nooit mensen gewoond en dat is te merken aan het gedrag van de dieren. Aan de apen die zich ontspannen van boomtop naar boomtop slingeren, aan de kleurrijke papegaaien die krijsend overvliegen en aan de imposante vlinders die rustig rondfladderen. Het resort ligt aan de Kabalebo rivier en is de perfecte uitvalsbasis voor junglewandelingen, boottochten, kajaktours en visexpedities. Behalve overnachten in het resort behoort ook het kamperen in de jungle tot de mogelijkheden. www.kabalebo.com.

Waterproof Tours Suriname
Waterproof is specialist in tours op en rond het water. Cultuur, natuur, educatie en de ontwikkeling van de lokale economie staan daarbij centraal. Nieuw is de tweedaagse Kunst & Cultuur Trip naar Moengo. Deze tour is ontwikkeld in samenwerking met kunstenaar Ken Doorson, met de focus op moderne kunst. Een boottocht over de donkere Cottica rivier voert naar het vriendelijke dorpje Pikin Santi, waarvan de bewoners afstammen van gevluchte slaven. Ken Doorson komt uit Moengo en vertelt ter plekke over zijn roots, inspiratie en laat de kunstprojecten in het dorp zien. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van duurzame kunstprojecten en de wederopbouw van het Cottica gebied. www.waterproofsuriname.com.

Eco Resort Anaula
Duurzame luxe en comfort midden in het ongerepte regenwoud, dat is Eco Resort Anaula. Het resort is voorzien van zonnepanelen en alle stroom die wordt gebruikt is zonne-energie. Dat betekent genieten van de natuur, met behulp van de natuur. De achttien lodges hebben een eigen badkamer, ruime veranda en comfortabele hemelbedden met klamboe. In de omgeving zorgen stroomversnellingen, idyllische eilandjes en indrukwekkende flora en fauna voor unieke ervaringen. De actieve uitstapjes worden afgewisseld met heerlijk relaxen op het resort. Er is een zwembad met comfortabele ligbanken, een lounge en een sfeervol restaurant. Verder kunnen gasten gebruik maken van de ruime tuin en het yoga- en meditatieplatform. www.anaulanatureresort.com.

Torarica Group of Hotels
Torarica is het oudste en bekendste hotel van Paramaribo. Een begrip. Een plek waar je geweest moet zijn. Of dat nou met een cocktail op de pier, met lekkere snacks aan het zwembad of in een van de ruime hotelkamers is. Hotelmaatschappij Torarica startte vijftig jaar geleden met dit hotel aan de Surinamerivier en heeft haar portfolio inmiddels uitgebreid tot drie hotels. Onder de hotelgroep vallen momenteel Torarica Hotel & Casino met 132 kamers, het pittoreske Eco Resort Inn met 122 kamers en zakenhotel Royal Torarica met 132 kamers. Alle hotels liggen op loopafstand van het historische centrum. Zie voor meer informatie over de mogelijkheden, faciliteiten en diensten per hotel www.torarica.com.

Oetsi Tours
Suriname is de eco-bestemming bij uitstek. Oetsi Tours voert al haar excursies in de stad, het kustgebied en het Amazonewoud daarom uit op een duurzame manier. Oetsi staat voor Organization for Eco-Tourism in Suriname’s Interior en is gespecialiseerd in één- en meerdaagse reizen in kleine groepen. Van natuurreizen naar de schildpaddenlegstranden van Galibi tot culturele tours naar het inheemse dorp Apetina en van stadswandelingen in Paramaribo tot kennis maken met de plantagegeschiedenis in het Commewijnegebied. Oetsi tours kent Suriname goed en begeleidt al haar reizen op een professionele en plezierige manier. www.oetsitours.com.

Hotel Krasnapolsky & Bergendal
Luxe kan ook groen zijn – onder die noemer bieden hotel Krasnapolsky en ecoresort Bergendal duurzame vakanties in Suriname. Hotel Krasnapolsky ligt in het hart van de bruisende binnenstad van Paramaribo en speelt met een complete renovatie in op de laatste trends. De strakke, minimalistische inrichting zorgt voor veel licht en ruimte, daarnaast is het hotel nu duurzamer dan ooit. Krasnapolsky heeft als enige hotel in Paramaribo het Travel Life Gold Certificaat voor milieubewust toerisme behaald. Ook zusterbedrijf Bergendal Eco & Cultural River Resort, waarvan het voornaamste uitgangspunt duurzaam toerisme is, heeft dit certificaat op haar naam staan. Zie ook www.krasnapolsky.sr en www.bergendalresort.com.

De 50plus beurs vindt plaats van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 september in de Jaarbeurs Utrecht aan het Jaarbeursplein 6. De Suriname stand is te vinden in het Caribbean Paviljoen, het standnummer is 8D025. Voor meer informatie over Suriname zie www.surinam-tourism.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.