Top 10 Triptips voor Australië

Je kan naar Australië om koala’s te gaan kijken maar er is zoveel meer te doen.

Ga je naar Australië gaat maar weet je nog niet wat je daar wil gaan doen, dan kan Elke Dag Vakantie helpen. Wij hebben voor jou een top 10 van tips voor een verblijf in Australië :

1. Wildman Wilderness Lodge
Aan de oevers van de Mary liggen de 10 houten huisjes (cabins) en 15 safari tenten van de Lodge. Je kunt hier slapen voor een wildlife ervaring. De Lodge ligt tussen Darwin en het op de werelderfgoedlijst geplaatste Kakadu National Park. Voor meer informatie ga je naar de website.

2. de Henley on Todd Regatta
Dit evenement is heel bijzonder omdat het een bootrace is zonder water. In de Henley-On-Todd Regatta rennen teams met hun boten zonder bodem door de drooggevallen Todd River, Alice Springs. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. MONA
Je kan naar het Museum voor Oude en Moderne Kunst Old and New Art (MONA) in Moorilla net buiten Hobart. Dit museum heeft een kunstcollectie ter waarde van AU$ 250 miljoen. Ze hebben de grootste privé-collectie op het zuidelijk halfrond. Voor meer informatie kijk je op de website.

4. Huon Bush Retreats
Hier vind je  CO2 neutraal houten huisjes (cabins) en tipi’s in het bos van de Huon Valley, minder dan een uur rijden van Hobart. Er zijn studio’s  en tweepersoons cabins met houten terras en buitenbad gelegen in 1300 ha bos met wandelroutes van vijf km, wildlife, adelaren en 60 meter hoge bomen. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Bezoek Aboriginals
Als toerist kun je in het noorden van Queensland kennismaken met het leven van de Aboriginals. Je kan naar Mungalla Station. Hier wonen de Nywaigi, de oorspronkelijke volksstam van het bos- en bushland rondom de stad Ingham (vier uur rijden ten zuiden van Cairns). Hier komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van dit volk, bijvoorbeeld over de vraag hoe de Aboriginals hun taal konden behouden. Kijk voor meer informatie op de website.

6. Fraser Island
Met de “Remote Tour”  ga je met de auto door het verlaten westelijke deel van Fraser Island. Je gaat naar het oudste bouwwerk op het eiland, de historische vuurtoren van Sandy Cape in het uiterste noorden. Op het programma staan wandelen, vissen, kajakken in de  Wathunba Creek, de grootste kreek op het eiland. Met een beetje geluk zie je dolfijnen, schildpadden en dingo’s. Voor meer informatie ga je naar de website.

7. Archeoloog worden
In West-Australië kun je als een echte archeoloog de cultuur van het Aboriginalvolk ontdekken en naar sporen zoeken. De „Archaeological Field Experience“ in het Zuidwesten van Australië is een van de spectaculairste natuurlandschappen van Australië. In een intensieve cursus van drie weken ontdekken de deelnemers veel nieuwigheden en leren het gereedschap voor archeologische opgravingen kennen. Kijk voor meer informatie op de website.

8. Panoramaroute in West-Australië
Indian Ocean Drive is en panoramaroute die leidt langs de Westaustralische kust van Lancelin tot aan Cervantes. De straat is vooral voor toeristen landschappelijk  een aantrekkelijk  alternatief naar de Brand Highway, de hoofdverkeersroute in het binnenland. Voor meer informatie ga je naar de website.

9. Wandelen door de natuur
tocht van zes dagen geïntroduceerd, de Flinders Ranges Guided Walking Experiences. Deze biedt de deelnemers een kennismaking met Wilpena Pound, Brachina Gorge, Wilkawillina Gorge en Parachilna Gorge. Voor meer informatie ga je naar de website.

10. Victoria’s eerste “Zip Line”
De Zip Line is in het Otway regenwoud en het is een kabelbaantocht door de toppen van de bomen. Deze tocht duurt 3½ uur en je moet een veiligheidsgordel dragen. Vliegend in de wolken langs kabels van platform naar platform door het kronendak van de bomen in het regenwoud. Victoria is al bekend om zijn 600 meter hoge wandeling over de boomtoppen bij de Great Ocean Road. Als je op de grond terugkomt kun je nog steeds over deze Otway Fly Treetop Walk. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.