Vakantieveilingen schakelt notaris in

VakantieVeilingen.nl werkt vanaf nu met een notaris ‘om de betrouwbaarheid van biedingen te waarborgen’. Alle veilingen van reis- en vrijetijdsarrangementen staan onder notarieel toezicht van notaris mr. Th.A. Ritsema van Nysingh advocaten – notarissen N.V. in Arnhem. De notaris wordt niet ingeschakeld vanwege vervelende ervaringen in het verleden verzekert Jayanthi Soerdjbalie namens het bedrijf. “VakantieVeilingen.nl heeft tot notarieel toezicht besloten om de consument te beschermen tegen oneerlijke biedingen. Deze stap komt dus niet voort uit eerdere negatieve ervaringen, maar is een gevolg van continue investeringen in het verbeteren van onze dienstverlening.”

Het inschakelen van de notaris leidt ook niet tot een prijsverhoging volgens Jayanthi. “De consument bepaalt zelf door middel van biedingen welke prijs hij voor een arrangement wilt betalen. De enige bijkomende kosten zijn administratiekosten, maar deze zullen niet worden gewijzigd als gevolg van het notarieel toezicht.”

“VakantieVeilingen.nl heeft tot notarieel toezicht besloten als extra service voor de consument. De website hecht enorm veel waarde aan klantbelevening en door een onafhankelijke derde in het veilingproces te betrekken wordt de service naar de consument vergroot”, stelt het bedrijf in een persbericht. “Uiteraard is er ons alles aan gelegen om veilingen eerlijk te laten verlopen. Naast continue maatregelen die wij zelf treffen om de betrouwbaarheid te waarborgen, biedt het notarieel toezicht zowel de consument als de aanbieder nog meer houvast dat de spelregels worden nageleefd,” zegt Marc Muller, CEO van VakantieVeilingen.nl. “Wij zien het als marktleider als onze taak om de dienstverlening voortdurend te optimaliseren. Daar is dit een belangrijk voorbeeld van.”

De notaris is in staat om onafhankelijk het biedproces bij elke veiling te beoordelen en kan op ieder gewenst moment in het veilingsysteem de biedingen bekijken. Dit systeem bevat de complete biedgeschiedenis van alle bieders en alle veilingen. De toegang tot dit systeem is volledig voorbehouden aan de notaris, overige externe partijen kunnen de betreffende biedinformatie niet inzien. Dit is een handmatig proces.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.