Van Gogh verhuist

Zonnebloemen is het eerste schilderij uit de Van Gogh-collectie dat verhuisd.

Het Van Gogh museum gaat dicht voor renovaties maar de schilderijen blijven niet achter gesloten deuren. Zonnebloemen, De Slaapkamer, Irissen, Korenveld met kraaien en De Aardappeleters zijn een paar van de 75 schilderijen die verhuizen naar de Hermitage Amsterdam. De renovatie duurt van 24 september 2012 tot 1 mei 2013 daarna heropent het museum zijn deuren weer aan het Museumplein met de overzichtstentoonstelling ‘Van Gogh aan het werk’ in het kader van het jubileum 40 jaar Van Gogh Museum.

De tentoonstelling ‘Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage’ is te zien van 29 september tot 25 april 2013. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.