Veel nieuwe hotels in Wenen

Het 5-sterren Ritz-Carlton met 414 bedden is een van de hotels dat dit jaar geopend is.

Er gaan steeds meer toeristen naar Wenen. In de eerste 6 maanden van 2012 kwamen er 2,5 miljoen toeristen naar de Oostenrijkse hoofdstad, dit is 8,4% meer dan dezelfde periode het jaar daarvoor. En als er meer mensen komen heb je meer hotels nodig dus zijn ze aan het bouwen gegaan. In juli 2011 waren er 22.000 bedden beschikbaar, in juli 2012 waren dat er zo’n 56.000. Het aantal is dus meer dan verdubbeld. Op dit moment heeft Wenen 415 hotels en verwacht wordt dat voor het einde 2015 het aantal zal groeien naar 438 met in totaal 63,512 bedden.

Zoveel nieuwe hotels zorgt er dan wel voor dat mensen zich niet druk hoeven te maken over een slaapplaats maar misschien zijn het er een beetje teveel, dat denkt WientTourismus directeur Norbert Kettner. ” Hoewel de omzet in de hotellerie nog steeds stijgt zal met de steeds groter wordende beddencapaciteit de grootste uitdaging liggen om de gemiddelde kamerprijs op een economisch rendabel niveau te houden,’ zegt WientTourismus directeur Norbert Kettner. ‘We zien nu al dat de groei in de hotelomzet niet evenredig groot is als de groei in het aantal toeristen.’

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.