Volg missie Kilimanjaro

Volg missie Kilimanjaro 9

Joost Hamming bij de Kilimanjaro. Foto: www.missiekilimanjaro.nl


Beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania stond al lang op het levenslijstje van Joost Hamming uit Apeldoorn. Nadat bekend werd dat hij de ziekte Multiple Sclerose had besloot hij die wens eerder ten uitvoer te brengen. Dit weekend is Hamming vertrokken, waar hij de Kilimanjaro gaat beklimmen om geld te werven voor het Nationaal MS Fonds. Sponsor en Kilimanjaro expert ‘Explore Tanzania’ organiseerde een uitzwaaifeest. Joost hoopt met zijn missie tienduizend euro op te halen.

“Ikzelf ben een positief ingesteld mens en denk vooral in mogelijkheden en niet in beperkingen, maar aangezien ik niet weet hoe mijn leven eruit komt te zien heb ik voor mezelf besloten om mijn doelen sneller na te streven dan vóór de diagnose (eigenlijk iets wat ieder mens zou moeten)”, schrijft Hamming, die in februari van dit jaar te horen kreeg dat hij MS heeft, op zijn eigen website. “Eén van die doelen is het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania. Dit wil ik niet zomaar gaan doen, maar voor het goede doel, de keuze voor het Nationaal MS Fonds is dus simpel. Nu ik het nog kan wil ik mij in zetten en geld ophalen voor onderzoek naar de oorzaak van MS. Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben.”

Volg de avonturen van Joost via www.missiekilimanjaro.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.