Wintersport-site voor Duitsland


Wist u dat de eerste skilift ter wereld in Duitsland stond? Al in 1908 werden skiërs in het plaatsje Schollach in het Zwarte Woud over een lengte van 280 meter de berg opgesleept naar het 32 meter hoger gelegen bergstation. Ruim 100 jaar later komt Germany Travel met een mooie primeur: op www.germany.travel/winter zijn de wintersportmogelijkheden in Duitsland voor de eerste keer gebundeld. Gepresenteerd in vijf overzichtelijke categorieën is informatie te vinden over klassieke winteractiviteiten als skiën, langlaufen en sneeuwschoenwandelen en stoere outdoorbelevenissen als overnachten in een iglo, snowkiten op kilometerslange vlaktes en rodelen op natuurbanen.

En de meer dan twintig wintersportgebieden zijn snel bereikbaar. De Duitse wintersportgebieden liggen op gemiddeld 6 uur rijden. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, een korte wintersportbreak of een spontaan weekendje naar de sneeuw. Het Sauerland ligt op 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. In de Harz zit je na 5 uur. Het Zwarte Woud neemt 6,5 uur reistijd in beslag en wintersportbestemmingen in de Beierse Alpen liggen op zo’n 7,5 uur rijden.

Het Duitse verkeersbureau somt trots op: “Of je nu beginner bent of met gemak een zwarte piste bedwingt, in Duitsland is er voor elk type skiër en snowboarder wat wils. Van de vlakke hellingen in het Sauerland en de afwisselende pistes rond de Feldberg in het Zwarte Woud tot Oberstdorf in de Allgäu en de imposante Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen waar je de hele winter geniet van optimale sneeuwcondities.

Duitsland is een paradijs voor langlaufers. Stilletjes door het winterlandschap glijden en van een prachtig uitzicht genieten. De Duitse loipes bieden volop variatie. Van pittige routes voor topatleten tot meerdaagse tochten voor avontuurlijke natuurliefhebbers. En biatlon, niet te vergeten. Het bekendste parcours bevindt zich in Ruhpolding.

Een tocht op sneeuwschoenen staat garant voor een authentieke winterse ervaring in de ongerepte natuur. Ook wie liever gewoon wil wandelen door het romantische winterlandschap heeft een ruime keuze in Duitsland. Voor dit doel worden vele wandelroutes ’s winters speciaal geprepareerd.”

[ADVERTENTIE] Als u in Duitsland gaat skiën, dan is het de moeite waard om de prijzen van verschillende reisaanbieders te vergelijken. Op deze manier kunt u voordelig op wintersport in Duitsland. Met name in Winterberg en Willingen bevinden zich hotels en appartementen die door verschillende aanbieders worden aangeboden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.