Zebraatje op Afrikasavanne Emmen

Het jonge zebraatje Shambe loopt al met de kudde mee op de Afrikasavanne. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie maar wil je wel wat gaan doen? Dan is het misschien een idee om naar Dierenpark Emmen te gaan. Ze hebben sinds kort een nieuwe aanwinst op de Afrikasavanne, namelijk een Zebraatje. Het diertje is geboren in het Dierenpark en mag naar buiten. Moeder Ornia en haar zoon Shambe, Afrikaans voor Leider, wandelen met de rest van de zebrakudde tussen de giraffen, neushoorns en wildebeesten.

Moeder Ornia is een zeer ervaren moeder. Ze kreeg haar eerste veulen in 1994, toen ze vijf jaar oud was. Deze week kreeg ze haar dertiende jong. Shambe is haar vijfde hengstje. Tegen de tijd dat hij 1,5 – 2 jaar oud is, zal hij een eigen kudde krijgen om daar leider oftewel Shambe van te worden

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.