Zilveren plak voor Europa Park

Zilveren plak voor Europa Park 9

De dit jaar geopende houten achtbaan “Wodan” in Europa Park.


Ideetje voor de herfstvakantie: zelf testen of Europa Park echt het op één na beste pretpark van de wereld is. Maar ja, dan moet je ook naar het Amerikaanse Cedar Point, want dat is als beste uit de bus gekomen. Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ roept ieder jaar pretparkexperts en –fans over de gehele wereld op een lijstje op te stellen van beste attracties en parken. Dit weekend bleek dat het Zuidduitse Europa-Park wederom tot de beste attractieparken ter wereld behoort. In de wereldranglijst neemt het de tweede plaats in en is daarmee tevens uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.

Voor de 15e keer reikte het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ dit weekend de Golden Ticket Awards uit. Hiervoor wordt jaarlijks een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen samengesteld. Cedar Point in Sandusky werd uitgeroepen tot beste park ter wereld. Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, ontving de Award voor tweede beste attractiepark ter wereld. Vorig jaar eindigde Europa-Park als derde. Het park verdedigt daarmee ook de titel van beste Europese attractiepark. Het volgende Europese attractiepark (Blackpool Pleasure Beach) stond op de 10e plaats.

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud. Jaarlijks heeft het zo’n 4,5 miljoen bezoekers en is daarmee het tweede best bezochte park van Europa. De honderd attracties en shows zijn ingebed in de veertien Europese landen die tot in de kleinste details nagebouwd zijn in het park. Daarnaast beschikt het park over 5, ook in Europese stijl uitgevoerde, themahotels. Avontuuurlijker overnachten kan op het Camp Resort in Western-stijl.

Europa-Park is nog geopend tot en met 4 november 2012, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 33 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 37,50 Euro en 60-plussers en gehandicapten 33 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.de

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.