Beeld en Geluid boeit


Als afsluiting van de herfstvakantie zijn we naar Beeld en Geluid in Hilversum geweest. Een bijzonder imposant gebouw, waarin vijf lagen diep in gigantische archieven alle films en geluidsbanden van onze nationale omroep bewaard worden. De bovenste verdiepingen worden gebruikt om het publiek een flintertje te laten meemaken van wat er onder zijn voeten ligt. Het is een bijzonder interactief museum (zozeer hebben we het nog niet meegemaakt in Europa), dat vooral leuk wordt voor kinderen vanaf 10 jaar. Als kinderen jonger zijn zullen veel opdrachten te moeilijk zijn en ze hebben nog geen ‘nostalgische gevoelens’, want die zijn wel belangrijk bij dit museum. De vele oude beelden (gebaseerd op je eigen leeftijd) roepen prettige herinneringen op.

Bij de ingang krijgt de bezoeker, tegelijk met zijn entreekaartje, een ring. Die moet je activeren. Zo weten de apparaten waar je je ring voorhoudt wie je bent en hoe oud je bent. En als extraatje: Alle interactieve dingen die je tijdens je bezoek gedaan hebt krijg je per e-mail thuisgestuurd. Zodat wij nu nog kunnen genieten van onze meezingsessie met André van Duin… De hoeveelheid activiteiten waar je aan kunt deelnemen – zelf meezingen in Toppop, een opkomst als showmaster maken, op de foto met BN’ers, het nieuws voorlezen met de autocue, historische radio’s bekijken – is enorm. De expositie over André van Duin – met leuke 3D brilletjes show – is verlengd en duurt tot en met het voorjaar van 2013. Het is inmiddels bekend dat het altijd enorm druk is in de week tussen kerst en oud- en nieuw als vanuit het Top 2000-café uitgezonden wordt, dus wie alle ruimte wil hebben om rustig rond te kijken kan beter een ander moment gaan. Voor actuele toegangsprijzen kijk op: www.beeldengeluid.nl

Hier onder een beeldimpressie van ons bezoek:

Beeld en Geluid boeit 9

Toppop nadoen.

Beeld en Geluid boeit 10

Veel dingen om te doen in het museum.


Beeld en Geluid boeit 11

Oude Bonanza kijken.


Beeld en Geluid boeit 12

De poppen van de Fabeltjeskrant.


Beeld en Geluid boeit 13

Op ‘visitie’ bij André van Duin.


Beeld en Geluid boeit 14

Tot het voorjaar van 2013 is er een uitgebreide expositie over het werk van André van Duin.


Beeld en Geluid boeit 15

Het Juinen-bord van Van Kooten en De Bie.


Beeld en Geluid boeit 16

Deze Philips-versterker had ik als puber en o, wat wilde ik ook graag die bijbehorende tuner hebben. Is het nooit van gekomen…


Beeld en Geluid boeit 17

Zelf het nieuws voorlezen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.