Beleef het donker

Tijdens de Nacht van de Nacht kun je de natuur in om de sterren te bekijken.

Het is in Nederland steeds lichter in de nacht. Wij zijn een land met een van de meest verlichte nachten. Maar al dat licht is eigenlijk helemaal niet goed voor mens, dier en het milieu. Het zou veel beter zijn als onze nachten weer donker zouden worden. Om hier aandacht aan te besteden is er op 27 oktober de Nacht van de Nacht. Op deze avond/nacht gaan er duizenden lichten uit en zijn er in elke provincie verschillende dingen te doen om je te laten zien hoe de nacht eigenlijk zou moeten zijn. Je kan bijvoorbeeld naar het Nationaal park Dwingelderveld, het Naardermeer of het Harderbos.  De nacht wordt georganiseerd door Natuurmonumenten.

Er is ook aan kinderen gedacht, zij kunnen tijdens de Nacht van de Nacht bijvoorbeeld een avondvaartocht over de Beulakerwijde doen. Deze avondvaartocht hoort bij de Nacht van de Wieden. Eerst krijgen de kinderen een lezing over de planeten en de sterren die ’s nachts te zien zijn en daarna ga je met de boot het water op om het nachtleven van de natuur van de Wieden te bekijken. Ook kun je dan de sterren zien waar je net over gehoord hebt. Voor de activiteit moet je je van tevoren aamelden.

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht of om je aan te melden voor verschillende activiteiten ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.