Big Ben staat in Keukenhof

Het officiële plantmoment, waarop al iets te zien is van hoe het moet worden volgend voorjaar.


Het Engelse icoon Big Ben verhuist tijdelijk naar de Keukenhof. De ambassadeur van Groot-Brittanië, Mr Arkwright, heeft samen met de heren Jan Pennings, vice-voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof en Bart Siemerink, algemeen directeur Keukenhof, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek van de Big Ben en Tower Bridge. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in een vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. In 2013 is dat het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk staat van 21 maart tot en met 20 mei centraal staan als “Verenigd Koninkrijk – Land of Great Gardens”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, een zeer belangrijke markt voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park in totaal nog eens ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.
[geolocation]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.