Bloembollen moeten Russen lokken

Bloembollen moeten Russen lokken 8

Om meer Russen te verleiden om naar Nederland te komen zijn er tulpen in het Gorky Park, Moskou geplant.

Er zijn meer dan 75.000 Nederlandse bloembollen geplant in het Gorky Park, Moskou. Met deze actie hoopt het Nederlandse bureau voor toerisme dat er meer Russen naar ons land gaan afreizen. De tulpen zullen volgend voorjaar in volle bloei staan, tijdens het vriendschapsjaar Nederland-Rusland. Als de tulpen in bloei staan organiseren Gorky Park, Keukenhof en de Holland Alliantie verschillende activiteiten met een Hollands tintje om de Russen warm te maken voor een bezoek aan Nederland.

De actie om de Russische interesse in ons land te vergoten is niet vreemd aangezien het een grote groeimarkt is. Rusland heeft de afgelopen jaren een sterke economische groei doorgemaakt en het is de verwachting dat deze groei de komende jaren doorzet. Daardoor gaan er steeds meer Russen, uit met name Moskou en St. Petersburg, internationaal reizen. In 2011 bezochten zo’n 146.000 Russen ons land. Het is de verwachting dat er dit jaar zo’n 165.000 Russen, 12% meer dan vorig jaar, ons land bezoeken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.