Buitenlander blijft korter

Buitenlander blijft korter 9
Ook buitenlandse toeristen boeken vaker korte vakanties, net zoals Nederlanders dat doen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de database van de Europese Unie. Er is wel sprake van een toename van het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Nederland – jaarlijks 27,7 miljoen overnachtingen – maar blijven korter. “De reden hiervoor is onder andere dat mensen meer in een hotel verblijven en dat er minder buitenlandse kampeervakanties in ons land worden gehouden”, laat een woordvoerder van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) weten in de media. En hotelvakanties zijn vaak korter dan kampeertripjes.

De huidige trend geeft Nederland in Europa in de lijst van landen en inkomend toerisme een plek achter regio’s Sardinië, Baden-Württemberg, Letland, Wenen, de Balearen en Estland. De grootste stijgers in aantallen overnachtingen door buitenlanders zijn Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze laten vakantiegebieden als Spanje, Frankrijk en Griekenland achter zich qua stijging.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.