Capri heeft duurste hotels

Capri.
Denk je ‘Dubai’ als je het over de duurste hotels ter wereld hebt, maar uit cijfers van Hotels.com blijkt dat reizigers op Capri nog het meest betalen voor hun overnachting. Dubai staat nu nog wereldwijd op plek nummer 9, maar heeft wel zijn best gedaan om te stijgen, omdat daar in de afgelopen tijd de prijzen het snelst zijn gestegen.

Tijdens de eerste helft van 2012 was het Italiaanse eiland Capri de duurste hotelbestemming ter wereld. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. Reizigers uit de eurozone betaalden gemiddeld €239 voor een hotelovernachting op het eiland voor de kust van Napels. Capri staat te boek als een fraaie toeristische bestemming met overwegend luxe hotels. De hotelprijzen op het eiland zijn met 15% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Toen betaalden reizigers gemiddeld €208 voor een hotelovernachting op Capri.

De grootste prijsstijging onder de tien duurste hotelbestemmingen ter wereld vond plaats in Dubai. Hier betaalden reizigers gemiddeld €160 per overnachting, 34% meer dan een jaar geleden. Genève was de enige bestemming waar de hotelprijzen daalden. Reizigers betaalden er gemiddeld €173 per overnachting, 7% minder dan vorig jaar. Amsterdam staat op de 31ste positie in de lijst met duurste hotelbestemmingen ter wereld. Reizigers betaalden er gemiddeld €123 per overnachting tijdens de eerste helft van 2012, waarmee de hotelprijzen gelijk bleven ten opzichte van een jaar geleden.

De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten betaalde bedragen per overnachting – en niet de geadverteerde tarieven – in ruim 140.000 hotels over de hele wereld. De laatste HPI vergelijkt de hotelkamerprijzen tijdens de eerste helft van 2012 met de prijzen in dezelfde periode een jaar eerder.


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.