De herfstvakantie begint!

De herfstvakantie begint vandaag en veel Nederlanders gaan op vakantie.

Vandaag begint de herfstvakantie! (nouja voor een deel van Nederland). En omdat veel Nederlanders nu al weer klaar zijn met werken kiezen ze voor een vakantie. Dit jaar gaan 1,3 miljoen Nederlanders weg met de herfstvakantie. Daarvan gaan 700.000 Nederlanders in eigen land op vakantie. Dit is hetzelfde aantal als vorig jaar.  Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in bungalows doorgebracht. Op vakantie in eigen land gaan mensen het liefst wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos. Daarnaast gaan veel mensen naar een museum of attractiepark.

Van de 600.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan kiezen de meeste voor een dichtbij bestemming. Ze gaan naar Duitsland, België of Frankrijk. Onder de mensen die in de herfstvakantie toch de zon op willen zoeken zijn Spanje en Turkije populair.

De herfstvakantie is verspreid over 2 weken. De regio’s Midden en Zuid hebben van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, zo’n 750.000 volgens het Nederlands bureau voor Toerisme.

 
Een overzicht van onze herfsttips staat hier. En alle eerdere berichten met het label ‘herfstvakantie’ zijn hier te vinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.