Den Bosch meest gastvrij

Den Bosch is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad.

Voor de derde keer op rij is Den Bosch uitgeroepen tot meest gastvrije stad. Ze hebben gewonnen op basis van een onderzoek waar 21 steden aan meededen. In totaal zijn 8.000 mensen ondervraagd over de stad die bezochten. De burgemeester van Den Bosch is trots op het weer behalen van de prijs:’ “Na de tweede titel op rij vorig jaar wilden we ook dit jaar weer waarmaken dat gastvrijheid onlosmakelijk met `s-Hertogenbosch is verbonden. Dit bereik je als gemeente natuurlijk nooit alleen. Het is juist die gezamenlijkheid die heeft geleid tot het resultaat. Een resultaat om trots op te zijn.’ Op de 2de plaats staat Breda, nummer 3 is Maastricht, Haarlem staat op 4 en op de 5de plaats staat Groningen.

De verkiezing van meest gastvrije stad is vooral om de waardering van bezoekers te meten. Als deelnemer kun je deze steden op 27 aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ beoordelen. Per stad zijn 381 enquêtes gedaan om een objectieve meting te doen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.