Drijvende bus geen succes

Drijvende bus geen succes 9

Amfibiebussen zijn leuk om te zien en om een keer in te varen/rijden maar ze zijn niet altijd een succes.

The Floating Dutchman, de blauwe amfibiebus van rederij Lovers, blijkt een tegenvaller. Eigenlijk zou deze bus mensen van en naar Schiphol moeten brengen, en onderweg ook een stukje varen. Maar na veel technische storingen met de bus heeft Schiphol de samenwerking opgezegd. Daarnaast kost de eerste bus 3 miljoen euro inplaats van de geplande 7 ton. Er waren plannen voor een tweede bus maar de directeur Karel Lovers denkt erover na om de bouw van die bus stil te zetten. Nu ze geen deal meer hebben met Schiphol staat de eerste bus al vaker stil dan dat hij toeristen vervoerd, dus de tweede bus is eigenlijk ook niet nodig. De rederij heeft ook onenigheid met het bedrijf dat de bussen maakt. Dit bedrijf vindt dat Lovers de bussen niet goed onderhoudt. The Floating Dutchman is tot nu toe dus geen succes.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.