Dubai bouwt de wereld na

De vorige week gepresenteerde maquette van Dubailand.


De Taj Mahal, de Egyptische piramides, de Chinese muur en de Eiffeltoren zijn vanaf 2014 allemaal te zien in…Dubai. Voor een berdag van tussen de 10 en 12 miljard dollar bouwt het emiraat een pretpark onder de naam Dubailand met replica’s van bijzondere gebouwen en wereldwonderen. Met de gebouwen wil Dubai concurreren met Las Vegas en Bali.

In Dubailand komen ook kopieën van de Big Ben en de toren van Pisa, evenals de legendarische Vuurtoren van Alexandrië en de Hangende Tuinen van Babylon. De replica van de Taj Mahal wordt liefst vier keer groter dan het origineel, dat in de zeventiende eeuw door keizer Shah Jahan werd gebouwd in het Noord-Indiase Agra om zijn favoriete vrouw te eren. De ‘Taj Arabia’, zoals zijn nieuwe broertje zal heten, zal onder meer een hotel met 300 kamers, luxeappartementen en winkels herbergen. Het is onder andere de bedoeling om dé trouwlocatie van de wereld te worden. “En als je huwelijksnacht er op zit, kan je een wandeling maken langs de Chinese Muur naar de Toren van Pisa”, zo motiveren de bouwers de plannen.

Dubai heeft al het hoogste gebouw ter wereld (de 828 meter hoge Burj Khalifa), het meest luxueuze hotel ter wereld (de zeven sterren tellende Burj Al Arab) en het grootste winkelcentrum ter wereld (de Dubai Mall). Dubai heeft zijn welvaart niet te danken aan olie (want dat hebben ze nauwelijks), maar vooral aan de explosieve vastgoedgroei in de afgelopen decennia. Om meer ruimte te scheppen werden in de Perzische Golf met Nederlandse hulp kunstmatige eilanden aangelegd in de vorm van een palmboom. Meer informatie: www.dubailand.ae

Bronnnen: Herald Sun, De Volkskrant en De Standaard

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.