Efteling breidt uit: Nieuwe Kleren vd Keizer

De Efteling brengt het sprookje van de Nieuwe Kleren van de Keizer tot leven.


De Nieuwe Kleren van de Keizer is een nieuwe attractie in de Efteling, die tijdens dit winterseizoen voor het eerst te zien is. Met de komst van De nieuwe Kleren van de Keizer, vlak bij de sprekende Sprookjesboom, telt het Sprookjesbos nu 28 sprookjes. Bezoekers kunnen het verhaal van de keizer bekijken van 8 november 2012 t/m 3 februari 2013, als weer de Winter Efteling gehouden wordt. Twaalf weken lang hult het park zich in wintersferen met knisperende kampvuren, duizenden lichtjes en winterattracties als een schaatsbaan en een langlaufbaan.

Na zonsondergang zien bezoekers bij drie attracties Indrukwekkende Illusies: gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt… De Winter Efteling Illusies worden gecreëerd met behulp van 3D Video mapping: Er wordt een laag over een gebouw geprojecteerd, waardoor een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat. Een illusie tussen projectie en realiteit, waarbij de gedaante van het gebouw in luttele seconden kan veranderen. Gebouwen kunnen bewegen of zelfs instorten. De winteravond wordt afgesloten met Aquanura, de grootste watershow van Europa. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en in de weekenden en Kerstvakantie tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de Winter Efteling.

Speciaal tijdens de Winter Efteling zijn er de schaatsbaan in het overdekte IJspaleis, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert en Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan. Behalve de waterattracties De Vliegende Hollander en de Piraña zijn bijna alle attracties geopend. Joris en de Draak, de Python, de Schipschommel, de Bobbaan en de T-Fordjes zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

Dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de vorm van een bijzonder evenement, het sprookjesachtig Oud & Nieuw feest. Hiervoor zijn speciale kaarten beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook mogelijk in combinatie met horeca arrangementen. De attracties blijven open tot middernacht, en vanaf 19.00 uur er zijn op diverse pleinen live optredens. Om middernacht wordt het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingeluid met een spetterende vuurwerkshow en een glas bubbels.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.