Europese maand van fotografie

De Europese maand van de Fotografie wordt dit jaar voor de 5de keer in Berlijn georganiseerd.

In Berlijn is het van 19 tot 25 oktober de Europese maand van de fotografie. Dit is het grootste foto festival van Duitsland en het wordt voor de 5de keer georganiseerd. Verpreid over heel Berlijn doen er 100 instellingen mee aan het festival . Over de hele maand zijn er 107 tentoonstellingen die je kan bekijken. Alle tentoonstellingen doen iets met het thema van dit jaar “The view of the other”. Elke kunstenaar heeft hier een eigen kijk op dit thema en er komen onderwerpen als kolonialisme, voyeurisme, reflecties op het vertrouwde en het vreemde en meer voorbij. Een jury onder leiding van curator Katia Reich heeft van de 150 inzendingen 100 fotograven uitgekozen die mogen exposeren. Ze wilden ervoor zorgen dat het festival een mix werd van solo- en groepsvoorstellingen, van historische en moderne fotografie en dat de tentoonstelling aan het thema voldeed.

Voor meer informatie over de tentoonstellingen en het festival ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.