Extra shows Walking With Dinosaurs

Extra shows Walking With Dinosaurs 9

De show ‘Walking with Dinosaurs’ is zo’n succes dat er extra shows ingepland zijn.

De show ‘Walking with Dinosaurs’ is zo’n groot succes dat er twee extra shows zijn ingeland. Op vrijdag 16 november 19.00 uur en zaterdag 17 november 11.00 uur nemen de dinosaurussen extra bezit van de Ziggo Dome. Tijdens de shows is de evolutie van dinosaurussen te zien, daarnaast zie je tegelijk de klimatologische en geologische veranderingen die toen plaatsvonden en waardoor veel soorten uitstierven. De live show neemt je mee op een reis terug in de tijd en laat je zien hoe de dinosaurussen leefden door middel van effecten.

Uit de tijd van de dinosaurussen, zo’n 65 miljoen jaar geleden, zijn tien soorten gekozen. In de show zijn onder meer te zien: de Tyrannosaurus Rex, de Plateosaurus en de Liliënsternus uit het Trias, de Stegosaurus, de allosaurus van het Jura en de Torosaurus en Utahraptor uit de geoligische periode die Krijt heet. De grootste van alle dino’s, de Brachiosaurus, meet bijvoorbeeld bijna 19 meter van kop tot staartpunt en is 9 meter hoog.

In totaal hebben 50 mensen van kunstenaars, ingenieurs, ontwerpers, technici, bouwers tot experts in animatronics een jaar lang gewerkt aan de oorspronkelijke productie. Dit allemaal in een werkplaats die groot genoeg is om een Boeing 747 te parkeren. Veel van de techniek die gebruikt is komt uit de filmwereld. In 2009 ging de show voor het eerst op wereld tour en werd onder andere Nederland aangedaan. De show is nu voor de tweede keer uitgebracht dus als je de eerste keer gemist hebt kun je nu alsnog gaan.

Voor meer informatie over de show ‘Walking with Dinosaurs’ ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.