Feesten in Suriname

Eind oktober begint het Jazzfestival in Suriname, een van de vele feesten.

In Suriname houden ze wel van een feestje. Door de multiculturele samenleving is er dan ook altijd wat te vieren, zo is er de Chinese immigratie in oktober of de Indiase Divali in november. Daarnaast maken ze van de avondvierdaagse en de zwemmarathon in de Surinamerivier een groot feest. Als je van plan bent om naar Suriname te gaan is er dus meer te doen dan Paramaribo in en de natuur verkennen, doe ook mee met een feestje.

Het begint half oktober met Salsuri, een Latin Dance festival dat salsa en zouk combineert met lekker eten en drinken. Als je meer van Jazz houdt kun je eind oktober naar het Jazzfestival. Op verschillende locaties in de binnenstad van Paramaribo klinken dan contrabas, saxofoon en hammondorgel tijdens optredens van artiesten uit binnen en buitenland.

Maar het grootste feest dat eraan komt is Carifesta 2013. Dit is het grootste Caribische evenement ter wereld dat elke twee jaar op een andere locatie in de regio wordt georganiseerd. Nu is het in 2013 in Suriname. Ruim dertig landen doen van 16 tot en met 25 augustus een week lang mee. Het wordt een landelijk evenement met activiteiten in zowel Paramaribo als in de verschillende districten. Er is beeldende kunst, een book fair, een filmfestival, verschillende workshops en visual arts. Daarnaast worden er concerten gegeven door internationale sterren uit het Caribisch gebied en Latijns Amerika.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.