Google brengt Grand Canyon in beeld

Lopend wordt het wandelpad door de Grand Canyon in beeld gebracht. Foto: Google


Google heeft al allerlei manieren benut om deze aardbol in beeld te brengen. Het begon allemaal met de autootjes met daarop een ronde camera die (vrijwel) alle straten van de wereld gefotografeerd hebben. Daarna waren er fietsen die met diezelfde techniek uitgerust werd en sneeuwscooters, maar er zijn ook plekken waar je alleen te voet kunt komen. Zoals de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Om de thuisblijvers de gelegenheid te geven ook daar met 360 graden foto’s rond te kijken heeft de zoekmachine nu teams op pad gestuurd om de paden van een van de grootste natuurlijke toeristische trekpleisters ter wereld in beeld te brengen.

Andere opmerkelijke plekken die al in beeld gebracht zijn: de Zwitserse Alpen, de Amazone en Antarctica. Op zijn eigen weblog houdt Google belangstelling op de hoogte van de ontwikkelingen.

Langzaam slingert het pad naar beneden in de Grand Canyon. Gelukkig zijn er een paar plaatsen onderweg waar je water kunt drinken. Foto: Sander Lindenburg

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.