Google Street View voegt 400.000 km toe

Google Street View voegt 400.000 km toe 8

Er is een speciale startpagina voor de bijzondere locaties in Google Streetview.


Google heeft deze week de grootste upgrade ooit voor zijn Street View tool uitgevoerd. Met deze update is 402.336 km aan wegen in zeventien landen toegevoegd, zo schrijft Ulf Spitzer, Google’s Street View programmamanager, in een blogpost.

Met de Street View-functie in Google Maps kunnen gebruikers de echte plek zien in 360-graden beelden. Toegevoegd zijn nu gebieden in Macau, Singapore, Zweden, Thailand, Taiwan, Italië, Groot-Brittannië, Denemarken, Noorwegen, Canada en de Verenigde Staten. Bij de lancering in 2007 had Google Street View 20 petabytes aan data van 48 landen. Het bedrijf maakt gebruik van auto’s, trikes, sneeuwscooters en wandelaars, die uitgerust zijn met aangepaste camera’s om 360-graden foto’s te maken in de wereld.

Bij de nieuwe plekken zitten onder andere ‘Catherine Palace and Ferapontov Monastery‘ in Rusland, de Chiang Kai-shek Memorial Hall in Taiwan en Stanley Park in Vancouver.

Om het vinden van al die bijzondere plekken makkelijker te maken heeft Google een speciale startpagina gemaakt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.