Griezelen in het Muiderslot

Griezelen in het Muiderslot 9
De basis is gelegd voor een griezelig verblijf in het Muiderslot. In 1296 werd graaf Floris V er met 22 messteken vermoord. Speur op 27 en 28 oktober naar zijn geest.

Tijdens het weekeinde van 27 en 28 oktober kunnen liefhebbers van griezelen hun hart ophalen in het kasteel. Op het slotplein en in de Torenroute komen bezoekers allerlei spannende en onverwachte dingen tegen. Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van de basisschool leeftijd. Het griezelweekend wordt georganiseerd in samenwerking met leerlingen van het Leerbedrijf OnStage | Theaterproducties van het MBO College Almere/ ROC Flevoland. De leerlingen volgen de opleiding Kunst en Cultuur.

Tijdens de herfstvakantie (Tot en met 28 oktober) hebben opa’s en oma’s gratis toegang tot het Muiderslot. Ze moeten wel vergezeld worden door een betalend kleinkind (4 t/m 11 jaar). Activiteiten in deze periode zijn onder ander: In de Kazemat wordt een spannend avontuur verteld van ridder Walewein. Dit keer gaat de dapperste ridder van koning Arthur op reis naar een mysterieus oosters land. Daar houdt koning Assentijn zijn beeldschone dochter Ysabelle gevangen in een tuin met gouden bomen. Ridder Walewein heeft beloofd haar te bevrijden.

De verhalen worden verteld op dinsdag 23 en donderdag 26 oktober door meester-verteller Imre Bésanger. Duur: 20 minuten. Het thema van dit verhaal ‘rijk en arm’ is gebaseerd op het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis.

Op het slotplein komt een groot schaakspel voor kinderen en natuurlijk ook ouderen. Het schaakspel houdt verband met de verhalen van Ridder Walewein. In voorgaande jaren was hij op zoek naar het zwevende schaakbord. De valkenier is van dinsdag tot en met zondag aanwezig op het bastion met roofvogels. Op zaterdag en woensdag zijn er speciale roofvogelshows.

Openingstijden en toegangsprijzen:
Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kassa sluit om 16.30 uur. Toegangsprijs: volwassenen € 12,50 / kinderen € 7,50 / Museumkaart gratis. Toeslag verteltheater: € 2,00 p.p.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.