Het effect van schoon getest

Het effect van schoon getest 9

Een schoon strand zorgt ervoor dat er meer zandkastelen gebouwd worden en dat mensen het water warmer vinden.

Uit onderzoek blijkt dat mensen het eten op een schoon strand lekkerder vinden en dat er vaker gezwommen wordt. Daarnaast worden er vaker zandkastelen gebouwd en vinden mensen de sfeer leuker. Er was al bekend dat een schone buurt langer schoon blijft en dat mensen dat prettiger vonden maar dat dit ook gevolgen heeft voor je gedrag op het strand, dat wisten we nog niet. De stichting Nederland Schoon riep deze zomer op om het schoonste strand van Nederland te kiezen en meer dan 5000 mensen hebben dit gedaan. Bij dit onderzoek werd ook gekeken naar de effecten van een schoon strand.

Noord-Beveland werd dit jaar uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland. De ANWB – inspecteurs waren meer dan ooit tevreden over de Nederlandse stranden. Met een gemiddelde score van 9,7 zijn de stranden schoner vorig jaar. In de 10 jaar dat de verkiezing bestaat zijn de stranden in Nederland schoner geworden. De publieksprijs was voor gemeente Castricum, die een gemiddelde van 9,6 haalde en daarmee het beste was.

Voor meer informatie over het onderzoek en de stichting Nederland schoon kijk je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.