Italy: Love It, or Leave It

Italy: Love It, or Leave It 9

In de docu ‘Italy: Love It, or Leave It’ besluiten 2 jongeren of ze in Italië blijven of het land verlaten.

Op 22 november gaat de documentaire ‘Italy: Love It, or Leave It’ in premiere. Deze docu gaat over een heel actueel thema waar veel jonge Europeanen tegenaan lopen namelijk: Moeten ze blijven of moeten ze weggaan op zoek naar een betere toekomst?. Luca en Gustav zijn jonge Italianen die veel van hun vrienden zien vertrekken naar welvarendere steden zoals Berlijn en Londen. Stuk voor stuk zijn dit creatieve jongeren die geen toekomst meer zien in Italie, een land dat steeds verder weg lijkt te zakken. Zelf twijfelen ze nog of ze weg willen gaan Gustav is voor maar Luca wil hem overhalen om in Italië te blijven. Ze komen tot een deal, ze gaan 6 maanden met een fiat 500 door Italië trekken om  weer van hun land te gaan houden, lukt dat niet dan gaan ze weg. Ze reizen van Milaan, Turijn, Como meer, Rome, Bari naar Sicilië en die andere belangrijke plekken van het land en ontdekken een sterk verdeeld land dat veel tegenstellingen kent en waar veel zal gaan veranderen de komende tijd. Na de 6 maanden kijken ze of ze willen blijven of toch vertrekken.

Deze documentaire erg actueel en als je wil weten hoe het er nu voor staat in Italie is het een must-see. De film laat zien wat voor aantrekkingskracht dit land nog steeds op buitenlanders heeft, en dat het die kracht op de inwoners verloren heeft . Ze gaan in de docu op zoek naar symbolische verhalen en naar anekdotes van de echte Italiaan. Te zien van 22/11/12  in o.a. de Filmtheaters van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Maastricht, Hilversum, Zwolle, Apeldoorn en Deventer.

Trailer:

 

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.