Kamperen met God in Zelhem

Een luchtfoto van de camping in de Achterhoek.


De ‘christelijke camping’ is het thema van een programma van Holland Doc, dat 7 november om 23 uur uitgezonden wordt via Nederland 2. “Kamperen met God”, zo heeft Holland Doc de reality TV van deze documentaire genoemd. Drie weken lang heeft maker Bert Klumper alles gefilmd wat er gebeurt op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Deze eerste camping met een uitgebreid evangelisch programma startte in 1972 en vierde dan ook dit jaar haar 40e jubileum.

Beheerder Gerhard Hobelman vindt dit wel een spannend experiment: “Je kijkt hiermee wel heel direct in de keuken en het geeft een wat kwetsbaar gevoel. We zijn dankbaar waar we als Betteld nu mogen staan met zo’n 175.000 overnachtingen per jaar, maar je realiseert je wel dat het christelijke wereldje zo z’n manieren heeft en dat buitenstaanders niet alles meteen herkennen of de achtergronden er van zullen begrijpen. Ik ben al 34 jaar bezig en heb een sterk verlangen voor geestelijke vernieuwing in Nederland en Europa. God geeft me passie in het hart voor drie terreinen: Recreatie, Zending en Media.”

De Betteld is 21 hectare groot en er kunnen een kleine 2000 mensen tegelijk recreëren. In 2012 is er een tweede centrum bijgekomen in Amerongen met 84 bedden. De Betteld is in totaal drie maal genomineerd voor innovatief ondernemen. Een keer door de ANWB, door de Recron en tot slot werd de 1e prijs toegekend door NORT. (Nederlands Ondernemers in Recreatie en Toerisme). Dit najaar was De Betteld het eerste park met echte Google Streetview over het terrein, maar ook door alle gebouwen en het zwembad.

Een mediaproject dat Gerard Hobelman binnenkort start is een TV-box op het recreatieterrein. Op termijn zal deze het volgende kunnen doorgeven naar elke abonnee:
1. De gewone TV zenders met de mogelijkheid voor filtering. Een ‘dit is niet OK button’.
2. Toevoeging van christelijke zenders wereldwijd
3. Een radio pakket
4. Video on demand pakket met bijbelstudies en aanbiddingsmuziek
Er is al een website met informatie: www.nederland7.net

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.