Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2012

Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2012 8

De folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2012’ geeft een overzicht van het aantal  toeristisch-recreatieve bedrijven.

De folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2012’ geeft een kort en krachtig overzicht van het economisch belang van de gastvrijheidssector in 2012. In de folder staat een overzicht van de cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. In 2011 zorgde de gastvrijheidssector voor ruim 37 miljard euro aan bestedingen. Binnen- en buitenlandse bezoekers besteedden deze euro’s bij zo’n 50.000 toeristisch-recreatieve bedrijven. Daarnaast zorgde de sector met ruim 400.000 banen voor 4,5% van het totaal aantal banen in Nederland. De folder is samengesteld door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd.

Download hier de folder.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.