Kijk! Amerikaanse toeristen!

Toeristen bij het Crazy Horse Monument. Foto: Roger Mimick


Fotograaf Roger Minick heeft een hele mooie site gemaakt met allemaal foto’s van toeristen die zichzelf laten fotograferen bij bekende Amerikaanse toeristische locaties. Hij begon met zijn reeks al in de jaren zeventig, toen hij een fotografie workshop volgde van Ansel Adams in Yosemite National Park. Hij herinnert zich uit die tijd een ‘kakofonie van klikken’ bij Inspiration Point. Het viel heem op dat er sprake was van een constante golf van toeristen die aankwamen in hun campers en met bussen en die zich dan op die plek lieten fotograferen. Een verplichte momentopname om te kunnen bewijzen dat ze op die plek geweest waren. Dit stukje theater bleek zich keer op keer te herhalen en op alle toeristische plekken. Dat fenomeen heeft hem gegrepen en heeft hij sindsdien vastgelegd.Bekijk de foto’s op zijn site:
http://sightseerseries.com/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.