Korte hotelvakantie populairder

Korte hotelvakantie populairder 9

Binnenlandse hotelvakanties worden steeds populairder onder Nederlanders.

Steeds meer Nederlanders gaan op een korte hotelvakantie in eigen land. Het aantal is de eerste helft van 2012 met 10% gegroeid. Dat betekent dat 1,8 miljoen Nederlanders voor een binnenlandse hotelvakantie kiezen. Als deze groei door blijft gaan zijn er aan het eind van dit jaar een recordaantal van 4 miljoen Nederlanders op hotelvakantie gegaan.

Dat het aantal binnenlandse hotelvakanties groeit is deels te danken aan veilingsites en aan acties van hotels. Zij verlagen hun prijzen zodat mensen die op zoek zijn naar een vakantie en voordeel eerder voor een binnenlandse hotelvakantie kiezen. Kees van der Most, directeur NBTC-NIPO Research: “Iets minder dan de helft van alle boekingen wordt rechtstreeks bij het hotel gedaan, 55% boekt via boekingssites. Binnen de boekingssites zien we een behoorlijke opkomst van veiling- en kortingssites. Ruim 15% van alle boekingen komt voor rekening van deze websites.”

De stad is de populairste bestemming voor een hotelvakantie, 30% van de hotelvakanties is in de stad. De populairste steden zijn Maastricht en Den Haag. De meest populaire regio’s zijn: 1. Noordzeebadplaatsen, 2. Zuid-Limburg en 3. de Veluwe.

Doordat de prijzen steeds lager worden is een binnenlandse hotelvakantie geschikt voor meer mensen, toch zijn het vooral de 55-plussers en mensen met een hoger inkomen die voor deze vakantie gaan. Zo’n 60% van de binnenlandse hotelvakantiegangers is welgesteld en zo’n 40% is 55-plus. Dit zijn belangrijke doelgroepen voor hotels. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) 2012 van NBTC-NIPO Research.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.