Kortste gondellift van Oostenrijk open

De nieuwe  6-persoons Sonnenhangbahn lift in Erwald gaat dit wintersportseizoen open.

Dit wintersportseizoen gaan er twee nieuwe liften open in de Tiroler Zugspitz Arena in Oostenrijk. In Lermoos gaat een 8-persoonsgondel open van 370 meter, dit is de kortste gondellift van Oostenrijk. Deze nieuwe lift vervangt de oude sleeplift. De nieuwe lift gaat 100 m verder dan de oude lift en is vooral bedoeld voor kinderen, beginnende skiërs en snowboarders. Met de gondel kunnen 1.400 mensen per uur vanuit het centrum naar het nieuwe bergstation van het Skigebied Grubigstein. “Omdat veiligheid voorop staat, hebben wij bewust voor een gondel gekozen. 70 Procent van de gebruikers van de lift is kind”, aldus Ludwig Keller, manager van Bergbahnen Langes.

Ook in Ehrwald gaat een nieuwe lift open. Deze 6-persoons lift vervangt daar de oude sleeplift. Sonnenhangbahn, zoals de lift heet, kan 1.600 personen per uur vanuit het centrum van Ehrwald naar het skigebied Wettersteinbahn brengen. Daarnaast is in het gebied een nieuw bergrestaurant, het Tirolerhaus. Dit restaurant komt in de plaats van Ehrwalder Alm restaurant, dat direct naast het bergstation van de Ehrwalder Almlift ligt. Naast een zelfbedieningsrestaurant, een á la cart restaurant en een café-lounge, heeft Tirolerhaus ook seminar- en kinderskischoolfaciliteiten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.