Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum

Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum 9
Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk? Op deze en andere vragen geeft een speciale Lili Marleendag op zondag 28 oktober 2012 in het Bevrijdingsmuseum antwoord. Dit gebeurt met een lezing door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire over het leven van Marlene Dietrich en livemuziek. Het legendarische lied wordt vertolkt door zangeres Judith Smeets. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens en meer. Het programma is doorlopend: het begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken .

Lili Marleen is méér dan een soldatenlied over afscheid en een onzekere thuiskomst. Het oorspronkelijk Duitse lied was populair onder zowel Duitse als geallieerde troepen, omdat het de menselijke gevoelens in oorlogstijd zo treffend verwoordde: de scheiding van geliefden, heimwee, eenzaamheid en angst voor de dood. Het lied werd onderwerp van veel theater- en caba- retuitvoeringen, documentaires en speelfilms.

Datum: zondag 28 oktober 2012. Tijd: 12.00-17.00 uur. Doorlopend programma met de mogelijkheid om ook de vaste en tijdelijke tentoonstellingen van het museum te bezoeken. Plaats: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek. Reserveren niet nodig. [geolocation]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.