Lufthansa en TUI schenken beste wijn


Wijnliefhebbers die gaan vliegen doen er goed aan om te kiezen voor Lufthansa (als ze van witte wijn houden) of voor Thompson TUI (voor rode wijn). Deze twee luchtvaartmaatschappijen zijn namelijk als beste uit de bus gekomen bij een test uitgevoerd door twaalf wijnexperts onder leiding van Tom Cannavan.

In totaal heeft het jurypanel 21 wijnen, die in de economy class van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, blind geproefd. Vooral de competitie in de categorie ‘wit’ was groot, met uitkomsten die zeer dicht bij elkaar lagen.

De winnende witte wijn is de Peter & Peter Riesling uit de Moezel, Duitsland die wordt geschonken door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De Riesling wordt op de voet gevolgd door de Terra Andina Sauvignon Blanc-Chardonnay 2012 uit Chili van KLM. Vorig jaar was Easyjet winnaar in deze categorie. Zij hebben hun wijnaanbod vernieuwd en opnieuw scoren zij goed met hun witte wijn, een Sauvignon Blanc van Louis Mondeville, Pays d’Oc 2011, op een mooie derde plaats.

In de categorie ‘rood’ waren de uitkomsten duidelijker en werd Thomson Airways (TUI) met een Caubernet-Sauvignon 2011 van Finca La Linda uit Argentinië met duidelijke voorsprong eerste. Op een tweede plaats kwam SAS met een Backhouse Pinot Noir 2011 uit de Verenigde Staten en op nummer drie de grootste Turkse lowcostmaatschappij Pegasus met een Turkse Kavaklidere Angora uit 2011. In de categorie ‘wit’ heeft Pegasus een vierde plaats met een eveneens Turkse Kavaklidere Cankaya 2011. Hiermee zijn Pegasus en KLM de enige maatschappijen die in de top van beide categorieën voorkomen, en voor KLM is dit dus zelfs al het tweede jaar op rij.

Tom Cannavan, wijnexpert en wijnschrijver, reageerde na de door Skyscanner georganiseerde proeverij: ‘Alle juryleden waren het er over eens dat de witte wijnen die worden aangeboden van een constante hoge kwaliteit zijn. Hoewel de kwaliteit van de rode wijnen wat meer varieerde, waren wij toch onder de indruk van het niveau van de wijnen die aan boord worden aangeboden. Deze resultaten tonen aan dat als luchtvaartmaatschappijen met zorg een wijn kiezen, zij er in kunnen slagen hun gasten aan boord een smakelijke wijn van hoge kwaliteit te schenken. Lufthansa etaleert een van de beste Duitse wijnen met deze prachtige Riesling, terwijl de vakantie van TUI-passagiers letterlijk op hoog niveau begint met een kwaliteitswijn van een Argentijnse producent.’

Andere juryleden waren: Stuart Fyfe, hoofd sommelier hotel Du Vin in Edinburg, Claire Backler, oprichtster van Case Studies Wine School en Denise Medrano van The Winesleuth.

De volledige uitslag en de namen van de wijnen waarmee gewonnen werd staat hier onder:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.