New York citytrip voor Kerst

New York citytrip voor Kerst 9

De bekende kerstboom bij het Rockefeller Center is een attractie tijdens de kerst in New York.

De officiële ‘holiday season’ aftrap is op 22 november in New York met de  ‘Macy’s Thanksgiving Day Parade’. Deze traditie is 68 jaar oud en tijdens de parade komen alle New Yorkers, en toeristen, samen om de kerstman aan te zien komen op Herald Square. De parade is een startsein voor de stad om zich in kerstsferen te gaan hullen. Een van de dingen die je kan zien in het aansteken van de kaarsjes bij het Rockefeller Center Christmas Tree Lighting op 28 november. Iets anders waar New York om bekend staat tijdens de feestdagen zijn de extravagante etalges van grote winkels als  Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Barneys, Saks Fifth Avenue en Macy’s. Niet alleen de grote winkels doen mee ook de shops rond Columbus Circle, Bryant Park, Union Square en Grand Central Terminal doen hun best met kerst.

In Brooklyn slaan ze kerst niet over. Als je een bezoek brengt aan de wijk kun je de ‘Christmas lights of Dyker Heights’ niet missen. Hier zijn kerstversieringen te zien tussen 83rd en 86th Street en tussen 11th en 13th Avenue. Je kan windowshoppen combineren met  de  A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights and Cannoli Tour

Ook Broadway gaat niet zomaar aan de feestdagen voorbij. Zo is er de traditie dat de  ‘De Notenkraker’opgevoerd wordt. Daarnaast is er van 19 november tot 30 december een musical remake van de kerstfilm ‘A Christmas Story’ te zien, ‘A Christmas Story, The Musical!’. En van 9 november tot en met 30 december is het Art Deco theater van de stad, Radio City Music Hall, de Radio City Christmas Spectacular te zien, uitgevoerd door de Rockettes die dit jaar hun 85-jarig jubileum vieren.

Iedere wijk in New York heeft zijn eigen typische kersttradities met markten, tours, voorstellingen en events. De ‘Historic Holiday House Tour’ in Queens is een manier om deze wijk te ontdekken in een tour langs versierde historische gebouwen. Ook de ‘Candlelight Tour’ in Richmond Town waarbij Staten Island omgetoverd wordt in met kaarsen en olielampen verlichte straten is een aanrader. In the Bronx staan kersttradities ook hoog op de agenda tijdens de populaire Holiday Train Show in de New York Botanical Garden. Modeltreintjes rijden langs eetbare replica’s van NYC’s highlights zoals de Brooklyn Bridge en Yankee Stadium. De expositie is te zien van 17 november tot 13 januari.

Voor meer informatie over kerst in New York ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.