New York in één plaatje

Miss Liberty. Foto: Sander Lindenburg


In de duisternis in een toeristenbus over de Brooklyn Bridge rijden en dan New York New York horen zingen door Frank Sinatra is geheid goed voor kippenvel. De stad die beter bekend staat als de stad die nooit slaapt is een fascinerende, opwindende en schitterende metropool waarvan de bezoekers in de ban raken. Met meer dan 8 miljoen inwoners is NYC de stad met de meeste inwoners van de USA en is de metropoolregio New York een belangrijke nationale en internationale economische regio.

Bestaande uit 5 zogenaamde „Boroughs“ – de Bronx, Staten Island, Brooklyn, Queens en Manhattan – ligt New York aan de oostkust van de VS. De bezienswaardigheden van New York City zijn eindeloos. Of je liever door musea of galerieën slentert of de historische paden bewandelt, voor iedereen is in New York City wel iets te vinden. Sommige bezienswaardigheden zijn inmiddels bij het grote publiek bekend en staan op de “must-see” lijst van de meeste vakantiegangers. Beginnend bij het Empire State Building via Central Park, het Vrijheidsbeeld en Wall Street naar Rockefeller Center en Madison Square Garden – de bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

Of je er nu al wel eens geweest bent of dat het bovenaan je verlanglijstje staat van stedentrips: New York City is en blijft een stad die nooit verveelt en waar je niet genoeg van krijgt. Bekijk de infographic en laat je rondleiden voor “The Big Apple”!

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.