Nieuw: De Stripbazaar

Nieuw: De Stripbazaar 9

Op 3 en 4 november wordt De Stripbazaar voor de eerste keer georganiseerd.

Er is een nieuwe stripbeurs in Nederland: De Stripbazaar. De beurs is begonnen omdat er een grote behoefte was vanuit de stripwereld voor een najaarsbeurs. Alle plaatsen op De Stripbazaar waren binnen een maand vergeven. Er komen ongeveer 50 uitgevers, winkels, particuliere verkopers, belangenorganisaties en smallpress-tekenaars naar de beurs die zo’n 1800 vierkante meter oppervlakte heeft. Ook komen er verschillende tekenaars om stripboeken te signeren. Zo komen de tekenaars van Studio Jan Kruis (Jan, Jans en de kinderen in Libelle en Metro), Peter de Wit (Sigmund in De Volkskrant), Aloys Oosterwijk (Willems wereld in Panorama), Theo van den Boogaard (Sjef van Oekel) en Patty Klein en Jan Steeman (Noortje in het meidenblad Tina). Van de strip Jan, Jans en de kinderen verschijnt in de week voorafgaand aan De StripBazaar het 50e album en van de strip Noortje het 25e album.

En er is meer te doen, je kan een gratis workshops striptekenen van Meinder Buynink volgen. Of je kan gratis je strips of curiosa laten taxeren bij de stand van verzamelaarssite Catawiki. Er verschijnen diverse speciale beursedities, exclusief voor De StripBazaar, waaronder een genummerde en gesigneerde January Jones-prent van Eric Heuvel in een oplage van 50 exemplaren. En ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen op de foto met Sjors en Sjimmie, zich laten schminken, 4 x gratis in diverse attracties op het kinderspeelplein en bij mooi weer kunnen er ponyritjes worden gemaakt.

Om naar De Stripbazaar te kunnen moet je een kaartje kopen voor de Bazaar van €2,30, hiermee heb je ook toegang tot de andere hallen van de Bazaar. Als je verkleed komt als stripfiguur mag je gratis naar binnen. Daarnaast mag je gratis naar binnen als je tussen 8.30-9.00 komt. De beurs is op 3 en 4 november op de ‘Beursvloer’, de evenementenhal van De Bazaar in Beverwijk. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.