Ontdek de schatkamer van Nederland

Ontdek de schatkamer van Nederland 8

‘Schatkamers van Nederland’  kun je via historische kaarten Nederland ontdekken.

In ‘Schatkamers van Nederland’ van de ANWB komt de historie van Nederland tot leven. Deze bundel bestaat uit een collectie kaarten en een bijbehorende gids. De historische kaarten geven een beeld van de ontwikkeling van Nederland, je kan bijvoorbeeld zien hoe verschillende steden begonnen zijn. Daarnaast is op de kaarten te zien hoe ons landschap is veranderd in de tijd, door bijvoorbeeld de strijd met water en het aanleggen van steeds meer wegen. De box is gemaakt in samenwerking met het Nationaal Archief en de Regionaal Historische Centra.

In ‘Schatkamers van Nederland’vind je 22 verschillende kaarten zoals een spionagekaart van Filips II en een kaart van de eerste autoweg van Friesland. De kaarten komen uit verschillende tijden van de middeleeuwen tot de koude oorlog. De kaarten waren tot nu toe opgeslagen in de 12 verschillende provinciale archieven maar nu kan iedereen ze bekijken.

De box bespreekt in elk hoofdstuk een provincie aan de hand van twee historische kaarten. De kaart wordt bekeken in het licht van de geschiedenis en sluit af met een wandel-, fiets- of autoroute zodat je het zelf kan zien.

De Schatkamers van Nederland:
• Box met naslagwerk en 24 losse, historische kaarten variërend van de middeleeuwen tot de koude oorlog.
• Alle kaarten zijn eenzijdig bedrukt en eenvoudig uit te vouwen en op te hangen.
• Per provincie twee historische kaarten en een wandel-, fiets- of autoroute.
• Voorzien van uitgebreide cartografische achtergrondinformatie.

ANWB Schatkamers van Nederland kost € 32,95 (ANWB-ledenprijs € 29,95) en verschijnt in november 2012 bij de ANWB-winkel en in de boekhandel. De box is ook online te bestellen, onder andere via de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.