Op de ski’s als een robot?


Techniek grijpt steeds dieper in ons leven. Niet alleen in het kantoor, maar ook in de ongerepte winterse natuur. Vanaf eind oktober is er namelijk voor zo’n 599 euro een ski-bril te koop, die in feite een complete computer bevat. De Oakley’s Airwave bril maakt het mogelijk af te dalen, terwijl je favoriete liedje draadloos in je oren gepompt wordt, dankzij de GPS-technologie volgt je je vrienden, en je snelheid en springhoogtes worden geprojecteerd in een hoek van het gezichtsveld.

Bij de bril hoort een speciale app, die de dragers instrueren met een pols-afstandsbediening. Vrienden kunnen dan gevolgd worden via dezelfde gratis app, maar die hoeven daarvoor echter niet dezelfde bril te hebben. Tekstberichten en telefoongesprekken worden weergegeven in de bril, zodat gebruikers zowel snel kunnen reageren met speciale aanpasbare korte berichten via de pols-afstandsbediening. De app komt voorgeladen met routekaarten voor ongeveer 600 ski-resorts wereldwijd. De geschiedenis van de prestaties op de ski’s worden door de app bijgehouden (hoogte, snelheid, hoogste sprongen).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.