Op een Segway Dijon verkennen

Wel eens op een Segway gereden? Leuk om de doen! Het ding bewaart het evenwicht voor je.


In zeven uur kun je naar Dijon rijden (699 km vanaf Utrecht). Is dat een afstand die je wilt afleggen voor een weekendje weg? Toch wil de Franse stad zich als een zodanige bestemming positioneren onder het motto: “In Dijon is veel meer te halen dan alleen mosterd”.

“We weten allemaal waar Abraham de mosterd haalt in Frankrijk: in de stad Dijon. De hoofdstad van de Bourgogne wordt vaak alleen doorkruist op weg naar het zonnige zuiden van Frankrijk! Dommage! De stad is namelijk even ‘hot’ als haar mosterd! Met de volgende tips beleef je Dijon als een echte Bourgondiër”, zo schrijft het verkeersbureau, dat deze vier tips aanreikt.

Bourgondisch Dijon
Eten zoals de lokale bevolking zonder je toerist te voelen? Een menu vol Bourgondische specialiteiten vind je bij restaurant Maison Milliere. De sfeer is bijzonder, want het gebouw stamt uit 1483. Adres: 10 Rue de la Chouette. Ook bij La Mère Folle kan je aanschuiven voor traditionele gerechten, zoals de beroemde ham met peterselie. Adres: 102 rue Berbisey

Verken het historische centrum
Met een gids door het historisch centrum van Dijon wandelen is interessant, deze tour op een Segway doen is nog leuker. In een uur zie je onder leiding van een gids alle beroemde plekken van de stad. Je kan er ook voor kiezen om de natuur rond de stad in te trekken op de Segway. De tours starten op verschillende tijdstippen per dag.
Adres: 11 Rue des Forges

Lekker struinen op de markt
In Les Halles, ofwel de markthallen, kun je op zaterdagochtend terecht voor antiek, kleding en sieraden. Gustave Eiffel, geboren en getogen in de Bourgogne, ontwierp deze markthallen lang voordat hij zijn naam verbond aan het meest bekende gebouw in Frankrijk.
Adres: Les Halles / Rue Devant les Halles Champeaux

Smakelijke souvenirs
Nog leuke souvenirs nodig voor het thuisfront? Bij Maille koop je de bekende mosterd in mooie zandstenen potten. Adres: 32 Rue de la Liberté. Ook is de pain d’épices, een soort ontbijtkoek, een lokale specialiteit. In de chique boetiek Mulot & Petitjean kun je deze koek kopen. Adres: 13 Place Bossuet

Gegevens van hotels en restaurants en andere praktische informatie zijn te vinden op: http://www.bourgondie-toerisme.com


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.