Op reis met James Bond

Op reis met James Bond 9
James Bond-films staan er om bekend dat zij het publiek niet alleen door de hoge snelheid met de vele actie-scènes weten te boeien, maar ook door de opnamen in prachtige natuur op exotische locaties. Omdat het dit weekend 50 jaar geleden is dat de film Dr. No met Sean Connery in de hoofdrol in première ging en in aanloop naar de eerste vertoning van de 23e Bond-film Skyfall op 31 oktober hier onder een lijstje van (00) 7 bestemmingen waar iedereen kan genieten van de wereld van James Bond:

  1. Verschillende locaties in Turkije zijn opgenomen in “Skyfall.” De Istanbul Grand Bazaar is een must-see sinds 1461. Meer dan 550 jaar later, trekt bijna een half miljoen bezoekers per dag. De treinscènes voor “Skyfall” werden geschoten op en rond duizelingwekkende Varda Adana Railway Bridge in het zuiden van Turkije.
  2. “Licence to Kill” (1989) gaat van start met Timothy Dalton als Bond, parachutespringend met zijn CIA-vriend Felix Leiter (David Hedison) in Key West. Andere scène die in het gebied is opgenomen is een achtervolging op Seven Mile Bridge, gemaakt van gesegmenteerde beton om het orkaan-bestendig te maken.
  3. Bond maakte verschillende trips naar de Bahama’s, maar de meest memorabele is die van Sean Connery’s in de 1965 “Thunderball” met een strijd in de onderwater grotten van de Exuma Cays. Ze zijn bekend sinds de Thunderball Grotto. (Connery terug er in 1983 voor “Never Again Say Never.”) Verschillende charter bedrijven, waaronder 007 Thunderball Luxury Tour, brengen reizigers naar de grot met een boot en begeleiden de gasten tijdens een snorkelenroute naar de binnenkant van de grotten.
  4. Met een “Ik ben te oud voor dit soort dingen”- blik op zijn gezicht achtervolgt Roger Moore als Bond  Grace Jones als May Day op de trappen van de Eiffeltoren in “A View to a Kill” (1985), alleen om haar uiteindelijk met een parachute vanaf de top van de constructie naar beneden te zien springen.
  5. “On Her Majesty’s Secret Service” (1969) nam de bioscoopbezoekers mee naar een bergtop: de 2970 meter hoge Schilthorn in de Berner Alpen in Zwitserland. Het is een van de grote film ski achtervolgingsscènes, die nu vastgelegd zijn in een tentoonstelling in Piz Gloria, ’s werelds eerste draaiende restaurant.
  6. De James Bond-producenten waren zo onder de indruk van het drijvende openlucht podium van de Tosca-productie op de Bodensee, dat ze dat moesten verwerken in de film  ‘Quantum of Solace’ (2008) met Daniel Craig.  Bregenz, in het westen van Oostenrijk, staat bekend om zijn hedendaagse architectuur, zoals de Festspielhaus concertzaal naast het drijvende podium.
  7. “Nobody Does it Better” is de openingsscène van “The Spy Who Loved Me” (1977), waarin Roger Moore een BASE-jump maakt over de rand van een berg. De berg, met zijn karakteristieke dubbele afgeplatte pieken op 6.598 meter, is de berg Asgard in Auyuittuq National Park op Baffin Island, Canada. Het park is alleen bereikbaar via een klein vliegtuigje.

Voor mensen die hun hele leefstijl willen aanpassen aan James Bond is er een speciale website: www.jamesbondlifestyle.com/travel

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.