Paarden maken show in Brabant

Paarden maken show in Brabant 9

Er zijn verschillende demonstraties van bekende menners.


Paarden zorgen voor een internationale show van 16 tot en met 18 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Er zijn dan drie dagen lang (inter)nationale toppers, demonstraties en interessante clinics tijdens Paard & Koets 2012. Daarnaast profiteren bezoekers van beursaanbiedingen bij de vele winkels die op het evenement aanwezig zijn.

Vanuit heel Nederland, maar ook vanuit België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Zweden komen menners naar ’s-Hertogenbosch. Britse scurry-drivers zorgen met hun speciale wagentjes en razendsnelle pony’s voor spektakel, want ze halen snelheden van wel 65 kilometer per uur. Tijdens speciale clinics mag het publiek achterop plaatsnemen. Internationale juryleden (waaronder voormalig wereldkampioen Tjeerd Velstra) nemen de leidsels zelf ter hand en worden gejureerd. De succesvolle jonge Belgische menners Glenn Geerts en Sven Stuyck, die afgelopen zomer hun land vertegenwoordigden op het wereldkampioenschap, dragen ook bij aan de originaliteit van het programma. Deze heren wisselen namelijk van paard. Op zondagmiddag maken de Hongaarse vader en zoon Dobrovitz, die beiden tot de wereldtop behoren, hun opwachting.

Ook de recreatieruiter komt volop aan zijn of haar trekken tijdens Paard & Koets. In de speciale ruiterpiste kan kennis gemaakt worden met diverse rassen, waaronder de Rocky Mountain en de Braziliaanse Mangalarga Marchador. Deze paarden zijn door hun speciale gangen ideaal als recreatiepaard. Er wordt ook veel aandacht besteed aan natural horsemanship. Tijdens diverse clinics wordt gedemonstreerd dat vertrouwen, begrip en wederzijds respect meer controle bieden dan bit en sporen.

Tot slot worden in een kleine ring clinics gegeven op het gebied van paard en welzijn. Hier vindt de bezoeker meer informatie over onder andere osteopathie, fysiotherapie, hoef- en tandverzorging en minder bekende therapieën zoals de Bowen-techniek en CranioSacraal therapie. De beurs is op vrijdag 16 november geopend van 14.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 17 november van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.paardenkoets.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.