’s Werelds langste ijsbaan in Tsjechië

De langste ijsbaan ter wereld ligt in Tsjechië en is 11 km lang

Stel je wil wel op wintersport maar je hebt het niet zo op skiën of snowboarden, dan is er in Tsjechië een alternatief. Hier kan je namelijk schaatsen op de langste ijsbaan ter wereld. De ijsbaan is 11 km lang, 8 meter breed en is helemaal van natuurijs. De baan ligt vlakbij het zuidelijk gelegen Lipnomeer en het traject loopt tussen het dorpje Lipno nad Vltavou en het plaatsje Frymburk. In 2009 is het met een officiele meeting uitgeroepen tot langste ijsbaan, hiermee versloegen ze het Rideau kanaal in het Canadese Ottawa. Nog een leuk feitje over de baan: Tsjechisch wereldkampioene langbaanschaatsen Martina Sábliková traint op deze baan.

Als je de sneeuw ziet en het begint toch een beetje te kriebelen dan kun je er ook goed skiën. Wintersportgebied Skiareal Lipno ligt vlakbij de ijsbaan en heeft in totaal bijna acht kilometer aan ski- en snowboardpistes, waarvan drie skiroutes tot de blauwe pistes en twee afdalingen tot de rode pistes behoren. Daarnaast kun je het UNESCO Werelderfgoed Cesky Krumlov bezoeken of in het stadje Cesky Budejovice je eigen bier brouwen naar typisch Tsjechische traditie. Daarnaast heeft het gebied de LipnoCard, hiermee krijg je diverse kortingen op hondensleetochten, een bezoek aan de sauna of bobsleeën met de hele familie. Er is dus ook genoeg te doen naast schaatsen.

Voor meer informatie over de ijsbaan ga je naar de website. Wil je meer weten over het wintersport gebied? Ga dan hier heen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.