Scorpions openen wintersportseizoen


Er zijn wel eens klinkender namen voorbij gekomen bij de opening van het wintersportseizoen in Ischgl, maar ach de hypotheek van the Scorpions (‘bekend’ van ‘Wind of Change’ uit 1991 alweer…) moet ook betaald worden en een feestje is nooit weg. Vanaf vrijdag 23 november zijn de pistes in Ischgl geopend en vinden er op het podium diverse live concerten met internationale acts plaats. Als ‘topper’ van de openingsweek betreedt de Duitse cult-rockband Scorpions op zaterdag 1 december het podium voor het openluchtconcert in het centrum van Ischgl (Tirol). Tijdens het concert worden zo’n 20.000 wintersporters en muziekliefhebbers verwacht. Alle concerten in de openingsweek zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldige liftpas.

Scorpions, de uit Duitsland afkomstige cult-rockband, werd in 1965 opgericht. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album ‘Love at First Sting’. Op dit album staat de bekende single ‘Still loving you’. Met het nummer ‘Wind of Change’ behaalde de band in 1991 een nummer 1 hit in Nederland. In 1990 was Scorpions een van de bands van de voorstelling ‘The Wall’ van Roger Waters in Berlijn. In 2010 nam Scorpions het laatste album ‘Sting in the Tail’ op. Het Top of the Mountain concert in Ischgl maakt deel uit van de afscheidstournee.

Met het optreden krijgt Scorpions een plaats op de indrukwekkende lijst van artiesten die in Ischgl hebben opgetreden. Eerder stonden onder meer Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip en Roxette op het podium.

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot.


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.