Singapore Airlines investeert 7,5 miljard

Luxe is een belangrijke troef voor Singapore Airlines.


Net terwijl de berichten over de ellende in de auto-industrie in de nieuwsbulletins voorbij komt ploft er een positief bericht over de vliegtuigindustrie in onze mailbox. Singapore Airlines heeft overeenstemming bereikt voor het bestellen van vijf extra Airbus A380 en nog eens 20 Airbus A350 toestellen voor capaciteitsuitbreiding en vlootvernieuwing. Hiermee is een bedrag van 7,5 miljard dollar gemoeid. De toestellen worden geleverd vanaf 2017.

Op dit moment heeft Singapore Airlines negentien Airbus A380-800 superjumbo’s in dienst en heeft eerder al twintig Airbus A350’s besteld die vanaf 2015 worden geleverd. Singapore Airlines vliegt met de Airbus A380 naar tien steden: Frankfurt, Hongkong, Londen, Los Angeles, Melbourne, New York, Parijs, Sydney, Tokyo en Zürich.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Airbus ingestemd met het terugnemen van vijf Airbus A340-500 toestellen. Deze vliegtuigen zullen in het vierde kwartaal van 2013 uit de vloot worden teruggetrokken. Dit betekent de beëindiging van de non-stop vluchten tussen Singapore en Los Angeles en tussen Singapore en Newark aangezien er in de vloot op dit moment geen vervangend type toestel met voldoende bereik beschikbaar is.

Toen Singapore Airlines in 1972 werd opgericht, beschikte het over een bescheiden vloot van tien vliegtuigen en werden slechts 22 voornamelijk Aziatische steden in 18 landen aangevlogen. Vandaag de dag wordt Singapore Airlines internationaal erkend als ‘s werelds meest toonaangevende luchtvaartmaatschappij en beschikt het over een moderne vloot van meer dan honderd passagierstoestellen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.