Vestig je eigen officiële wereldrecord

Vestig je eigen officiële wereldrecord 8

Op 11 november kun je in NEMO je eigen wereldrecord vestigen, zoals de meeste dominostenen stapelen.

Heb je er altijd van gedroomd om in het  Guinness book of records te staan? Dan zou ik maar vast beginnen met oefenen want je kans komt eraan. Op 11 november kunnen kinderen in NEMO proberen om 5 verschillende wereldrecords te verbreken. Jaarlijks worden door Guinness World Records 50.000 recordaanvragen verwerkt. Minder dan 5.000 van die nieuwe records komen door de strenge controle heen. Vanwege de vele aanvragen is het soms lang wachten voordat bekend is of er daadwerkelijk een Guinness World Records-record gehaald is. Maar op 11 november weet je gelijk of het gelukt is of niet want er is een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland aanwezig. Je krijgt dan ook direct een officieel Guinness World Records-certificaat uitgereikt als is  vastgesteld dat er een wereldrecord gehaald en/of verbroken is. Daarnaast komt de Nederlandse wereldrecordhouder Wouter van de Bosch met zijn Monsterbike (de zwaarst berijdbare fiets) en verteld hij meer over zijn wereldrecord. Niels Duinker is jongleerder en komt naar NEMO om twee wereldrecordpogingen te doen.

Er zijn  vijf records waaraan kinderen kunnen deelnemen. Daarvan zijn de onderste twee nog nooit eerder uitgevoerd.
– Het snelst een pastaketting maken van 25 penne
– De meeste dominostenen stapelen in 1 minuut
– De meeste Post-its plakken op een lichaam in 1 minuut
– De hoogste snoeptoren maken in 3 minuten
– De meeste papieren vliegtuigjes in een mand werpen

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.