Vliegticket als collectebus


Fairtickets is een nieuwe dienst die niet alleen ‘de goedkoopste vliegtickets’ belooft, maar ook een deel geeft aan goede doelen.

Fairtickets.nl belooft iets te doen aan een bekende ergernis: Waar tal van aanbieders schermen dat je bij hen goedkoop, goedkoper, ‘t goedkoopst een vliegtuigstoel kan reserveren, blijkt dat dat meestal –als je eenmaal gaat boeken- toch veel duurder uit te pakken, met extra kosten, bedachte en zelfs verborgen kosten. En het goede doel schiet er ook nog iets mee op. Van elke boeking gaat namelijk 10 euro naar het goede doel. Gekozen is voor War Child, KiKa, Orange Babies, Dance4life, SOS Kinderdorpen.

Oprichter Andries van Moorselaar, over het ontstaan van fairtickets.nl: “Eigenlijk is het heel simpel. Op een dag werd ik wakker en ik dacht: stel dat je heel goedkoop zou kunnen vliegen, veel goedkoper dan je gewend bent, en daarmee ook nog mensen kan steunen die het minder goed getroffen hebben dan jijzelf, hoe mooi zou dat zijn? Jij blij. Zij blij. Dat gevoel. Nou, zo ontstond fairtickets.nl: goedkoop vliegen, het goede doel steunen.”

Van Moorselaar zegt met zijn dienst al die verborgen en verzonnen kosten te kunnen omzeilen en de reiziger ook daadwerkelijk het lage instaptarief te kunnen bieden waarmee de maatschappijen in hun advertenties schermen. We zijn bij Elke Dag Vakantie benieuwd of dat ook echt zo werkt. Wilt u uw mening over deze dienst in het commentaarveld hier onder achterlaten?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.