Vroege start wintersportseizoen Tirol

Op de Stubaigletsjer kun je dit seizoen naast skiën en snowboarden ook een sneeuwandeling maken.

Dankzij de gletsjers in Oostenrijk kan de wintersport nu al beginnen. Op de Stubaigletsjer zijn de eerste 5 skiliften geopend en er ligt ruim 10 km piste klaar voor de eerste afdaling van het seizoen. Omdat de gletsjer om 3000 m hoogte ligt kan het seizoen hier eerder beginnen er ligt namelijk van oktober tot juni sneeuw. In het weekeind van 13 en 14 oktober wordt het wintersportseizoen in de Stubaivallei, waar ook de Stubaigletsjer ligt, officieel geopend met een traditioneel Oktoberfest. Op een hoogte van 2900 meter verzamelen de eerste skiërs en snowboarders zich voor bier, echte Oostenrijkse worst, pretzels en muziek. Vetrouw je de sneeuwberichten niet? Dan kun je zelf kijken hoe de geltsjer erbij ligt met de live webcam.

De Stubaigletsjer ligt op 20 min van Innsbruck. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.