Waar een klein dal groot in is


Grossarltal is – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – een kleinere wintersportlocatie in Oostenrijk, maar heeft toch een goede reputatie weten op te bouwen. “Uitstekende pistepreparatie, persoonlijke service en de meest moderne liften zonder wachttijden”, daarvoor claimen de Großarler Bergbahnen in de wijde omtrek bekend te staan. Het skigebied Großarltal-Dorfgastein maakt deel uit van de Ski amadé met 860 km geprepareerde pistes en 270 skiliften. Zo kunnen wintersporters zonder meerprijs met één liftpas ook de volgende skigebieden bezoeken: Gastein, Hochkönig, Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar feit is dat sinds de oprichting van de liftmaatschappij in 1966 tot op heden ieder jaar van voor Kerstmis tot na de Pasen in dit gebied geskied kon worden. De hoogte en de ligging van de hellingen naar het oosten en westen dragen bij aan de sneeuwzekerheid. Voor alle zekerheid zijn er echter ook 400 sneeuwkanonnen die 82% van het skigebied kunnen besneeuwen.

Voor kinderen is er een oefenweide in het dal en op de berg. Op www. Grossarltal.info/familie zijn de beste familieacties, zoals de junior weekend korting, de Paas familieactie, gunstige seizoenspassen – voorverkoop te vinden.
Meer informatie op www.grossarltal.info

Hier onder een video-impressie van het gebied.


View Larger Map

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.